Tobogan plný (Ne)viditelných herců

25. říjen 2014

Zábavný pořad Aleše Cibulky patřil opět (Ne)viditelným hercům. 18. ročník dnes už zná své vítěze a slavnostní vyhlášení proběhlo právě v Divadle U Hasičů.

Osobně se přenosu v Divadle U Hasičů zúčastnili Pavla Tomicová, Michala Pavlata a Luděk Munzar. Posluchači slyšeli i Elišku Balzerovou. S tou moderátor vedl rozhovor jen telefonicky. Kvůli nachlazení měla hlas hlubší než jindy.

Kategorie mužů

V kategorii herců zvítězil Luděk Munzar (mj. četba na pokračování z knihy Jiřího Stránského Balada o pilotovi a pohádka J. Kubištové Ježíškovy první Vánoce). Zopakoval tak vítězství z roku 2011.

Těsně za ním se umístili Michal Pavlata (zaujal četbou románu Jonase Jonassona Stoletý stařík, který vylezl z okna a zmizel) a Oldřich Kaiser (za četbu z knihy Bohumila Hrabala Bambini di Praga 1947). Pro Michala Pavlatu je to první umístění v trojici nejúspěšnějších rozhlasových herců.

Kategorie žen

V kategorii hereček potvrdila interpretační mistrovství za mikrofonem Českého rozhlasu Eliška Balzerová za četbu z autobiografie Anny Blažíčkové Teď něco ze života.

Druhé místo obsadila výkonem ve hře francouzské autorky Danielle Sellenave Znásilnění Pavla Tomicová. Po vítězství v roce 1999 a druhém místě v roce 2001 doplnila „sbírku medailí“ Jana Preissová třetím místem za výkon v pohádce Vladimíra Zajíce Kmotra smrt.

Cena čtenářů Týdeníku Rozhlas

Cenu čtenářů Týdeníku Rozhlas za nejoblíbenější slovesnou realizaci získala četba na pokračování z knihy Bohumila Hrabala Bambini di Praga 1947 (interpret Oldřich Kaiser, dramaturg Jiří Vondráček, režie Aleš Vrzák).


Na 120 vylosovaných účastníků ankety čekaly věcné odměny: zájezd do Řecka, pobyt v lázních Jáchymov, sluchátka od firmy Sennheiser, dárky společnosti Juwital a Manufaktury, úspěšné knihy a CD nakladatelství Radioservis a vstupenky na prestižní kulturní akce.

Do ankety dorazilo celkem víc než 4000 hlasů. Nominováno bylo letos celkem 29 herců a hereček za výkony v rozhlasových hrách, četbách na pokračování a dramatizovaných četbách, které zazněly na vlnách Českého rozhlasu v sezoně 2013/2014.

Během uplynulých ročníků se vítězi ankety stali například Viktor Preiss, Josef Somr, František Němec, Boris Rösner, Petr Kostka, Miroslav Donutil, Tomáš Töpfer, Tatjana Medvecká, Hana Maciuchová, Jana Preissová, Vilma Cibulková, Daniela Kolářová.

Záznamy ostatních Toboganů najdete v iRadiu.

autoři: Yvona Žertová , eh
Spustit audio