Tobogan vyrazil do Chodova, rodného města Aleše Cibulky

20. září 2014

Aleš Cibulka pochází z Chodova u Karlových Varů a vrací se tam nejen za maminkou. Každý rok tam konferuje místní ples a sleduje celé místní dění.

Chodov je právě 120 let městem, ale první hasičský sbor tu vznikl už dvacet let předím. O místě s názvem Chodov se našla psaná poznámka dokonce už před 820 lety! Proto se tam konaly velké oslavy.

Na ně přijel i Tobogan a představil divákům a posluchačům i další úspěšné rodáky: Dalibora Gondíka, Aleše Hámu, vystoupil také učitel Štěpán Podešť a písničkář Vojta Kiďák Tomáško. Zahrála i kapela Hamleti ve složení Aleš Háma, Dalibor Gondík, Jakub Werenberg.

Záznamy ostatních Toboganů najdete v iRadiu.

Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.