Britská ministryně vnitra proti imigraci: firmám zkomplikuje zaměstnávání cizinců

Plán, jak znesnadnit britským firmám zaměstnávání cizinců, zvažuje britská ministryně vnitra Amber Ruddová. Konzervativní politička by totiž ráda snížila přistěhovalectví do Británie ještě dříve, než země opustí Evropskou unii.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Ministryně vnitra Amber Ruddová

Ministryně vnitra Amber Ruddová | Zdroj: Reuters

Ruddová také založí vládní fond na zmírnění dopadů imigrace. Britské regiony, kde ve školství nebo zdravotnictví způsobuje přistěhovalectví problémy, by si tak mohly zažádat i o pomoc z fondu.

Do toho má nejprve přijít až 140 milionů liber. Ministryně Ruddová, která v kampani před unijním referendem agitovala za setrvání Británie v Evropské unii, chce snížit imigraci do Británie na řádově desítky tisíc osob ročně.

Recidivisté budou deportováni

Členka vlády zároveň zvažuje uvalení přísnějších podmínek na firmy, které zaměstnávají cizince. Chce také zavést přísnější kontroly zahraničních studentů, pro které je prý studijní pobyt často jen zástěrkou, jak se dostat do Británie.

Ruddová na konferenci Konzervativní strany zároveň oznámila, že Británie začne deportovat ty občany Evropské unie, kteří se opakovaně dopustí méně závažných trestných činů.

Jiří Hošek, Ondřej Patrovský Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme