Herec Jan Vlas: Mám nohy jako záchodový pavouk

12. duben 2024

Muž, který kromě činohry občas září také v muzikálu, se nám v rozhovoru svěřil například s tím, že nerad nosí kraťasy, protože se domnívá, že má nohy jako záchodový pavouk. Podle Ivany je to samozřejmě nesmysl a poradila Janovi, aby kraťasy (zvlášť hnědé) nosil pořád.

S mužem, který dlouhodobě spolupracuje například s Divadlem Petra Bezruče, jsme probrali taky nejhorší jídlo a smrad na světě. Dotkli jsme se ale i zásadních otázek pověrčivosti, neoblíbených slovních spojení, klíčových hereckých vlastností, životních trapasů a hub. Honza dokonce přidal i skvělý recept na plněné zavřené bedly.

V hudebním okénku jsme si pustili písničku od Tiny Turner Proud Mary. Tenhle song si vybral Honza, který prý u něj rád vesluje. Kolik kilometrů během téhle skladby odvesluje a jaký má vztah k mozolům? I to se v Bramboře s vejcem dozvíte.

Čím se živí kapr? Kdo by chtěl kojit kapry koi? Co patří mezi bentos a co to vůbec je? A co moudrého k tomu řekli Ivana s Alešem? Poslechněte si celou Bramboru s vejcem.

Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.