Hit týdne 3. 3. 2024

3. březen 2024

Hit týdne, novinky a největší hity. Ella Henderson feat. Rudimental, Mark Voss feat. Karol Duchoň, Kygo a Ava Max a další.

Ella Henderson a Rudimental opět zlatí!

Nejvíc vašich hlasů získala podruhé píseň, kterou původně v roce 1976 vytvořil Stevie Wonder jako Pastime Paradise, o 19 let později ji proslavil Coolio jako Gangsta’s Paradise a teď ji jako Alibi do drum’n’bassového kabátu oblékli Ella Henderson a Rudimental.

I dvojka je původně z roku 1976, kdy písničku V dolinách nazpíval slovenský zpěvák Karol Duchoň, song opěvující krásy Slovenska přetavil do dance podoby Mark Voss. Také trojka má svůj předobraz – první světový hit Shakiry z roku 2001 Whenever, Wherever. Nový pohled na něj vytvořili Kygo a Ava Max, Whatever si odnáší první medaili.

Čtvrtá je Dua Lipa a Training Season a na páté místo se vrátilo spojení Lost Frequencies a Bastille se singlem Head Down.

Novinky a nasazené

Do Top 10 tentokrát našla cestu jediná novinka – No.10 jsou Clavin Harris a Rag’N’Bone Man se singlem Lovers In A Past Life. V pětici nasazených jsou i tentokrát velká jména a ambiciózní tracky. A tak David Guetta , Kim Petras, Jennifer Lopez, Mirai, Purple Disco Machine nebo Dove Cameron čekají, jak je seřadíte.

Poslechněte si 9. vydání Hitu týdne roku 2024. O pořadí všech songů rozhodujete vy, svými hlasy. Hlasování běží jako vždy až do pátku do 12:00, do té doby můžete rozhodnout o těch nejlepších hitech na Rádiu Praha. Premiéra Hitu týdne je pak na programu vždy v neděli od 19:00, v repríze si pořad poslechnete v pondělí od 22:00 hodin nebo kdykoliv u nás na webu.

autor: Petr Jungmann
Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.