« »
Strnad obecný - Foto: Alan Vernon

Strnad obecný

Na rozdíl od většiny zpěvných ptáků přednáší strnad obecný svou písničku vytrvale i v parných letních dnech.

 
Potáplice severní - Foto:  U.S. Fish & Wildlife Service

Potáplice severní

Vyskytuje se v arktické a boreální zóně Evropy, Asie a Sev. Ameriky, u nás obvykle na průtahu nebo při zimování.

 
Špaček obecný - Foto:  U.S. Fish & Wildlife Service

Špaček obecný

Zpěv špačka není zrovna mistrovské dílo, jedná se o směsici nejrůznějších skřípavých a hvízdavých tónů.

 
Hýl rudý - Foto: Piotr Matyga

Hýl rudý

Hýl rudý byl u nás před třiceti zcela neznámý. Rozšířil se k nám z východu.

 
Holub hřivnáč - Foto: Dick Daniels

Holub hřivnáč

Náš největší holub snadno určitelný podle bílé skvrny na stranách krku.

 
Sýkora modřinka - Foto: Sławomir Staszczuk

Sýkora modřinka

O sýkoře modřince lze bez nadsázky říci, že patří mezi naše nejznámější a také nejhojnější ptáky.

 
Potápka černokrká - Foto: Tomáš Bělka

Potápka černokrká

Ve svatebním šatě má černou hlavu a krk a za očima vějířky žlutooranžových per.

 
Kachna divoká - Foto: Stock Exchange

Kachna divoká

Naše nejznámější a stále ještě nejběžnější plovavá kachna.

 
Racek chechtavý - Foto: Jiří Šafránek

Racek chechtavý

Hnízdí v koloniích v mokřinách u rybníků či na zarostlých ostrůvcích.

 

Mobilní verze | Podmínky užití | English
© 1997-2016 Český rozhlas

Tento web používá k analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace