« »
Dytík úhorní - Foto: Jiří Duchoň

Dytík úhorní

U nás již vymizel. Dříve se vyskytoval v Polabí a na jižní Moravě, a to na písčitých terénech porostlých řídkou vegetac...

 
Strnad obecný - Foto: Alan Vernon

Strnad obecný

Na rozdíl od většiny zpěvných ptáků přednáší strnad obecný svou písničku vytrvale i v parných letních dnech.

 
Bobr evropský

Bobr evropský

Výborně plave a potápí se, je aktivní v noci.

 
Potápka roháč - Foto: Luděk Boucný

Potápka roháč

Naše největší a nejběžnější potápka, přibližně velikosti kachny divoké.

 
Pěvuška modrá - Foto:  Karsten

Pěvuška modrá

Je sice u nás poměrně běžným a široce rozšířeným ptákem, všeobecně však téměř neznámým.

 
Potáplice severní - Foto:  U.S. Fish & Wildlife Service

Potáplice severní

Vyskytuje se v arktické a boreální zóně Evropy, Asie a Sev. Ameriky, u nás obvykle na průtahu nebo při zimování.

 
Jelen lesní - Foto:  Traroth

Jelen lesní

Po losu evropském, který se u nás vzácně vyskytuje jen v několika oblastech, druhý největší živočich naší přírody.

 
Dudek chocholatý - Foto:  Keta

Dudek chocholatý

Má dosti jednotvárný hlas, který je mezi našimi ptačími hlasy málo obvyklý.

 
Racek chechtavý - Foto: Jiří Šafránek

Racek chechtavý

Hnízdí v koloniích v mokřinách u rybníků či na zarostlých ostrůvcích.

 

Mobilní verze | Podmínky užití | English
© 1997-2017 Český rozhlas

Tento web používá k analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace