« »
Pěvuška modrá - Foto:  Karsten

Pěvuška modrá

Je sice u nás poměrně běžným a široce rozšířeným ptákem, všeobecně však téměř neznámým.

 
Sýkora modřinka - Foto: Sławomir Staszczuk

Sýkora modřinka

O sýkoře modřince lze bez nadsázky říci, že patří mezi naše nejznámější a také nejhojnější ptáky.

 
Potápka roháč - Foto: Luděk Boucný

Potápka roháč

Naše největší a nejběžnější potápka, přibližně velikosti kachny divoké.

 
Vlha pestrá - Foto: Marek  Szczepanek

Vlha pestrá

Vlha je velmi dobrý a obratný letec. To souvisí s potravou, živí se totiž hlavně létajícím blanokřídlým hmyzem.

 
Jelen lesní - Foto:  Traroth

Jelen lesní

Po losu evropském, který se u nás vzácně vyskytuje jen v několika oblastech, druhý největší živočich naší přírody.

 
Čáp bílý

Čáp bílý

V okolí rybníků, na loukách a polích loví drobné živočichy od nejrůznějších druhů hmyzu až po hraboše.

 
Holub hřivnáč - Foto: Dick Daniels

Holub hřivnáč

Náš největší holub snadno určitelný podle bílé skvrny na stranách krku.

 
Puštík obecný - Foto: Bohuš Číčel

Puštík obecný

Vedle kalouse ušatého je naší nejhojnější sovou, s jeho hlasem můžeme setkat poměrně často.

 
Rákosník obecný - Foto: Matthias Barby

Rákosník obecný

Často jej lze spatřit při přeletu mezi trsy rákosu, létá prudce a vlnitě s částečně rozevřeným ocasem.

 

Mobilní verze | Podmínky užití | English
© 1997-2017 Český rozhlas

Tento web používá k analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace