Host PRESSpektiv: Rhys Hughes z BBC Radio 1 a 1Xtra

22. listopad 2014

Dalším hostem letošních PRESSpektiv bude jedna výrazná osobnost z BBC. Představujeme vám Rhyse Hughese.

Rhys je třetím rokem programovým ředitelem stanic BBC Radio 1 a digitální stanice BBC 1Xtra.

Jak se dostal až na tuto pozici? Od roku 2000 byl Rhys výkonným producentem pro BBC Radio 1. Dohlížel na řadu mainstreamových i specializovaných pořadů. Od té doby, co se přidal k nejoblíbenější stanici BBC, získal tři Sony Awards (obdoba dnešních Radio Academy Awards) a hodně se zasadil o spolupráci mezi BBC Radio 1 a Radio 1Xtra s BFBS (British Forces Broadcasting Service). V roce 2010 a pak ještě v roce 2011 tak mohla stanice živě vysílat z letecké základny Camp Bastion v Afghánistánu, která patří Ministerstvu obrany Velké Británie – to je největší britská vojenská základna od druhé světové války.

Díky Rhysovi se ke stanici Radio 1 připojila řada hudebních talentů a DJ's – jmenovitě například Annie Mac, Mike Davis, Bobby Friction. V roce 2009 přivedl ke stanici DJ Toddla T a o dva roky později Skream, které zařadil do line-upu pořadu s taneční hudbou In New DJs We Trust. V roce 2011 dostal na starost BBC Radio 1 a 1Xtra.

Rhys vystudoval mediální studia a anglickou literaturu na University of Southhampton, má obrovský zájem o novou hudbu a chce, aby rádio pro mladé lidi skutečně plnilo svůj účel.

Zdroj: BBC

autor: lf
Spustit audio