Hasiči z Nepolis tvoří jednu velkou rodinu a umí se společně bavit!

19. únor 2016

Losování z dosud přihlášených sborů v pátek 12. února 2016 určilo, že jako 25. jsme navštívili v soutěži Dobráci roku obec Nepolisy. Medailonek tamních dobrovolných hasičů byl odvysílán 19. února po 15. hodině!

Obec Nepolisy, skládající se ze tří místních částí (Luková, Nepolisy, Zadražany), se rozkládá v mírně zvlněných částech Polabské nížiny, při samotných jihozápadních hranicích Královéhradeckého kraje.

První dochovaná písemná zmínka o obci se datuje do r. 1299. Hlavní stavební dominantou obce, která je vidět z širého okolí je kostel sv. Maří Magdalény.

Zástavbu obce tvoří převážně rodinné domky.

V obci žilo k 31. 12. 2014 celkem 972 obyvatel, přičemž přibližně pětinu obyvatelstva tvoří děti ve věku do 15 let. Obdobně velkou skupinou obyvatel jsou pak lidé ve věku 60 a více let.

Co všechno se musí zahrnout do příprav na hasičský bál? Třeba přišít manželovi knoflík k uniformě! Pavlína Říhová, členka SDH Nepolisy, která vede mládež

„Pro nás ženy začíná příprava na ples už ve čtvrtek, pečeme zákusky, v pátek chystáme tombolu a obložené mísy a chlebíčky, v sobotu doladíme a připravíme výzdobu v sále a večer se nalíčíme, oblékneme do slavnostního a užijeme si hasičský ples," usmívá se Pavlína Říhová, členka SDH Nepolisy, která vede mládež.

Heslo Nepoliských hačisů zní: Dovednosti získané v hasičském sportu jistě nejednou využiješ. Učíme se pomáhat druhým osobám v nouzi.

SDH Nepolisy

Sbor dobrovolných hasičů Nepolisy se může pochlubit útulnou zbrojnicí vybavenou požárními stříkačkami:
PS-12
PS-8
PS-18 speciál od firmy STRATÍLEK VYSOKÉ MÝTO
DS 16
automobilem praga RN (co)
a nově i Avia A21 Furgon

Nepoliská přípravka mladých hasičů se pravidelně účastní hry Plamen, ve kterých dosáhli již velmi dobrých výsledků a spolupráci s ostatními spolky.

Sobota 3. května 2014 se stala mimořádným dnem pro člena SDH Nepolisy Jiřího Zhřívala. Z rukou představitelů Sdružení hasičů Čech, Moravy a Slezska převzal vyznamenání za záchranu života, neboť svým včasným, rozhodným a precizním podáním první pomoci zachránil život mladé vedoucí mažoretek z Ronova.

SDH Nepolisy

Jiří Zhříval je podle svých kolegů výborným kamarádem a skvělým vzorem nejen pro dospělé, ale hlavně pro mladé hasiče, kterým se věnuje.

Svůj sbor můžete přihlásit ZDE: Online přihláška do soutěže Dobráci roku

Dobrovolné hasiče z Nepolis můžete až do pátku 26. února 2016 do 15:00 podpořit v soutěži Dobráci roku zasláním SMS ve tvaru DOBRACI (mezera) NEPOLISY na číslo 900 11 04. Technicky zajišťuje ATS Praha. Cena jedné SMS je 4,- Kč včetně DPH.

Text zprávy nesmí obsahovat písmena s háčky a čárkami.

Počet hlasů z jednoho telefonního čísla není omezen. Na každou zaslanou SMS přijde odpověď - zpětná potvrzující SMS, že hlas byl přijat.

Držíme palce hasičům z Nepolis, ať uspějí!

Losování z dosud přihlášených sborů v pátek 19. února určilo, že jako další navštívíme v soutěži Dobráci roku obec Klášterská Lhota. Medailonek tamních dobrovolných hasičů bude odvysílán v pátek 26. února po 15. hodině!

Spustit audio

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.