Hasiči z Třebihoště spolu s mláděží navazují na dlouholeté tradice

15. prosinec 2015

Losování z dosud přihlášených sborů v pátek 4. prosince 2015 určilo, že jako patnáctou jsme navštívili v soutěži Dobráci roku obec Třebihošť. Medailonek tamních dobrovolných hasičů byl odvysílán 11. prosince po 15. hodině!

Obec Třebihošť se nachází 11 km od Dvora Králové na úpatí jižního svahu Zvičinského hřbetu. Obec sestává z Třebihoště, Horního a Dolního Dehtova a osady Zvičina.

Sbor dobrovolných hasičů byl v Třebihošti založen z podnětu pana učitele Skalického v roce 1891. Registrace v župních orgánech a vlastní činnost sboru byla započata na začátku roku 1892.

Zdejší dobrovolní hasiči zvládají soutěže, ale i výjezdy se starou osmsetpětkou, kterou pečlivě udržují v provozu.


Jsme vlastně tak trochu i veteránisty.Jiří Dufek, starosta SDH Třebihošť

Sbor má v současné době přes 80 členů ve věku od 8 let až po nejstaršího člena, který oslavil 90 let.

Během svého dlouholetého působení byl Sbor dobrovolných hasičů nositelem kulturního a společenského života v naší obci.

Byly pravidelně pořádány hasičské plesy, ukázky hasičských cvičení a soutěže v hasičských dovednostech. Zároveň byl sbor připraven pomoci občanům při zdolávání požárů a likvidaci následků ostatních živelných pohrom.

Při sloučení obcí Třebihošť a Dehtov pod jeden Obecní úřad byly sloučeny i hasičské sbory a vznikl tak Sbor dobrovolných hasičů Třebihoště a Dehtova.

Činnost sboru navazuje na dlouholeté tradice a je díky aktivnímu kolektivu mladých lidí velmi bohatá.

Sbor již několik let pravidelně pracuje s dětmi v kolektivu mladých hasičů.

Děti se zúčastňují různých soutěží v našem okrese a dosahují velmi dobrých výsledků.

Ve sboru také velmi dobře pracuje soutěžní družstvo mužů a žen. Obě družstva získávají na soutěžích v požárním sportu za přední umístění sportovní trofeje, které jsou vystaveny v místním motorestu.

Sbor pořádá i vlastní soutěž v požárním útoku o putovní pohár obce Třebihošť.

Soutěže se zúčastňují družstva mužů, žen i dětí i z okolních okresů.

Členové sboru i dobře pečují o svěřenou techniku, která není zrovna nejmladší. Požární vozidlo Tatra 805, které bylo vyrobeno před více než 50 lety je stále udržováno ve výborném stavu a je opravdu velmi málo míst, kam by nedokázalo dojet.

Tak jako i v minulosti i dnes je sbor plně připraven zasáhnout při požárech a živelních pohromách kde spolupracuje se záchranným sborem ve Dvoře Králové nad Labem.

Svůj sbor můžete přihlásit ZDE: Online přihláška do soutěže Dobráci roku

Dobrovolné hasiče z Třebihoště můžete až do pátku 18. prosince 2015 do 15:00 podpořit v soutěži Dobráci roku zasláním SMS ve tvaru DOBRACI (mezera) TREBIHOST na číslo 900 11 04. Technicky zajišťuje ATS Praha. Cena jedné SMS je 4,- Kč včetně DPH.

Text zprávy nesmí obsahovat písmena s háčky a čárkami.

Počet hlasů z jednoho telefonního čísla není omezen. Na každou zaslanou SMS přijde odpověď - zpětná potvrzující SMS, že hlas byl přijat.

Držíme palce hasičům z Třebihoště, ať uspějí!

Losování z dosud přihlášených sborů v pátek 11. prosince určilo, že jako další navštívíme v soutěži Dobráci roku obec Přepychy. Medailonek tamních dobrovolných hasičů bude odvysílán v pátek 18. prosince po 15. hodině!

Spustit audio

E-shop Českého rozhlasu

Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...

Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka

hurvinek.jpg

3 x Hurvínkovy příhody

Koupit

„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka