Václav Souček: Hnutí financí

O financích hnutí Úsvit se vynořily pohnuté informace. Všude, kde se objevují finance a účty je dlužno si připomenout, že matematika je věda, která se ošidit nedá. Pokud investigativní žurnalistika dokáže pohnout případem až k rukám vyšetřovatelů, a pokud vyšetřování prokáže konkrétní „odklánění“ peněz z partajní pokladny na soukromé účty, nerudné reptání veřejnosti bude ukonejšeno.

Jestliže tento proces dospěje do neprůkazné mlhy, bude to další herda do zad naší ztepilé zastupitelské demokracie. Od hotovostí v igelitkách nebožtíka Lájose Bácsze a Pepy z Hongkongu doznal koloběh financí zjevně sofistikovanějších podob a peníze mizí dokonce v jakémsi předstihu.
Jedno prokazatelné novum tu ale máme: na počátku toho všeho bylo slovo. Slovo předsedovo, jedno každé výtečně placené.
Na konci by tomu mělo být nejinak. Peníze se sice ztrácely, ale ztratit se nemohly. Tento předseda nepůjčoval…

Publicista Václav Souček glosuje současné kulturní, společenské i politické dění na vlnách Českého rozhlasu Hradec Králové. Slyšet je můžete každý den v 6:50 hodin.

autor: VS
Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.