Václav Souček: Inteligentní roboti

Stokrát opakovaná pravda zevšední, a adresáty spíše unaví, než přesvědčí. Stokrát opakovaná lež se stává pravdou… A než začnete vybírat z takových proklamací, položí někdo před Vás otázku: co se stává ze stokrát opakované polopravdy?

Veřejné mínění umí ukázkově rozdělit na pohyblivé poloviny i řeč o půl promile alkoholu pro cyklisty, natož pak problém stěhování národů.
Do jaké míry prospěla veřejnému mínění usilovná PR masáž, že německá kancléřka přijela do Prahy ne kvůli migraci, ale hlavně kvůli inteligentním robotům? Nedivme se potom přemnoženým, pramálo uctivým hlasům ulice, že je možná opravdu našla – a že napříště by mohly stačit namísto jednání naprogramované esemesky.

Publicista Václav Souček glosuje současné kulturní, společenské i politické dění na vlnách Českého rozhlasu Hradec Králové. Slyšet je můžete v 6:50 hodin.

autor: VS
Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.