Václav Souček: Koloběh a smíšené pocity

Favorit Rokycany blahé paměti vyexpedoval statisíce jízdních kol, z nichž tisíce slouží dodnes. O dobrou pověst Favoritů se starají jednak ti,co je pečlivě udržují, opravují a užívají. Jiní je „za pět prstů“ vytrvale uvádějí do oběhu majetků navzdory nelibosti těch prvních. Nejčastěji prostřednictvím bazarů, či inzerátů. Nezbývá, než rozpačitě krčit rameny, jak to ostatně činí i policie, která nemá šanci tak čipernému „koloběhu“ zabránit. Kola se prostě kradou ve velkém, náhodně, či organizovaně, tak jako se vykrádají auta a byty.

Pořídíte-li si po krádeži velocipéd téže oblíbené značky, dbejte, aby byl mírně zanedbaný a hlavně - z ověřeného zdroje. Jinak se stane, co se stalo: Vaše přibližovadlo, legálně nabyté v bazaru za slušný peníz, pozná mezi těmi na řetěz uvázanými před obchodním domem synek, který je před časem koupil a opravil jako dárek pro svého tátu. Synka neznáte, tátu znáte; a poznáte na vlastní kůži, co jsou to ty pověstné „smíšené pocity“.
Neboť jste se jedním vrzem ocitli mezi těmi prvními, a bez vlastního přičinění i mezi těmi druhými.

Publicista Václav Souček glosuje současné kulturní, společenské i politické dění na vlnách Českého rozhlasu Hradec Králové. Slyšet je můžete každý den v 6:50 hodin.

autor: VS
Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.