Václav Souček: Konce a počátky

Aprílové datum a aprílové počasí přimělo autora k tomuto tématu – a k citaci moudřejšího spisovatele:

„Nemám rád Putinovu agresivní politiku. Ale na druhou stranu je pro mne přijatelnější, že do čela Ruska vzešel muž z demokratických voleb a snaží se mu vládnout pevnou rukou. I když se jeví jako despotický oligarcha, pořád je akceptovatelnější než nepředvídatelné Rusko bez výrazného vládce, zato v chaosu, zmítané revolucemi. Takové by mi nahánělo skutečný strach…“.
Souhlasit můžete a nemusíte, co člověk, to názor. Jen si porovnejte zkusmo s podobami totálně nepřehledných revolucí v jiných oblastech světa.
Nabízí se až badatelské kutání v hloubi historie revolucí všeho druhu - a mírně poťouchlá domněnka, jestli k tomu výstřelu z Aurory nedošlo nedopatřením… například přespříliš horlivého vojáka Ivana Čonkina…

Publicista Václav Souček glosuje současné kulturní, společenské i politické dění na vlnách Českého rozhlasu Hradec Králové. Slyšet je můžete každý den v 6:50 hodin.

autor: VS
Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.