Václav Souček: Můj milý deníčku

Policie se při stíhání exředitele nemocnice Na Homolce Vladimíra Dbalého prý opírá o jeho pečlivé záznamy z deníku, který si stíhaný vedl. Stíhaný naopak tvrdí prostřednictvím obhajoby, že deník je pouze fiktivní a údaje v něm je nutno považovat za nevěrohodné.

Stíhaný není bohužel ochráněn jakýmkoliv druhem imunity, což je škoda; jinak bychom mohli být svědky dalších pozoruhodných právních veletočů a ze stíhaného by se postupem doby mohl stát proslulý spisovatel science-fiction, možná i kandidát na některou z cen.
Zatímně je třeba uzavřít tuto poznámku ke dni neutrálním literárním povzdechem z pera písničkáře Pavla Dobeše: „Můj milý deníčku, to máš furt něco…“

Publicista Václav Souček glosuje současné kulturní, společenské i politické dění na vlnách Českého rozhlasu Hradec Králové. Slyšet je můžete každý den v 6:50 hodin.

autor: VS
Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.