Václav Souček: O sběru a zavařování jinak

Nadešly dny sběru borůvek v horách, plodů přírody zadarmo. Nastoupili tam sběračky i rváči, tu i cizozemští.

Kvapem se blíží ke konci také první práce na Dé jedničce. Úseky, či spíše úsečky rekonstrukce budou otevřeny, kubíky betonu a asfaltu vykázány, náklady spočteny. Závěrečné dílčí účty nemohou být nižší, než proponované, to by se rovnalo hospodářskému zázraku. Kamery nás denně častují aktuálními záběry, se zrychleným tepem sledujeme finální úklid a montáže ocelových svodidel.
"Peníze se tu válejí po zemi, jen nebýt líný, ohnout se, a sebrat je", říkával v devadesátých letech nejmenovaný, od mládí ohebný kolega z branže. Něco na tom je.
Zanedlouho po zprovoznění rekonstruované dálnice se objeví ve zpravodajství související zprávy o sběračích kovů, jaké Vás nepotěší. Protože nepůjde o medailisty z vrcholového sportu, ale o zloděje svodidel. Jako řešení se nabízí buď zavařit šrouby svodidel, nebo zavařit zlodějnám...tedy všeho druhu.

Publicista Václav Souček glosuje současné kulturní, společenské i politické dění na vlnách Českého rozhlasu Hradec Králové. Slyšet je můžete každý den v 6:50 hodin.

autor: VS
Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.