Václav Souček: Přidáme

Necelého půl roku zbývá do říjnových voleb. O pozornost se hlásí volební štáby, prezident Miloš Zeman vhodil do ringu dokonce „šrapnel“; volební tým povede první dáma, manželka Ivana.

Bylo by chybou věnovat se jen tomuto klání, jak tradiční, tak netradiční politická uskupení pravidelně předkládají vábné sliby v programech, opatření a balíčky. Například mzdy a daně: větší finance do školství a do zdravotnictví, vyšší mzdu minimální, úlevy a slevy na daních postiženým, postupné výjimky z pravidel EET… Což ještě neznamená vyšší platy pro učitele, vyšší příjmy pro zdravotní sestry a personál. Zcela jistě se na některé zaměstnance dostane a statistika nárůst průměrné mzdy stvrdí.

Posmutnělým zrakem bude roztočenou spirálu růstu mezd sledovat početná množina poživatelů penzí, neboť jejich příjem bude opět za prapodivným ukazatelem růstu životní úrovně - valorizaci navzdory - kulhat na obě nohy.

Publicista Václav Souček glosuje současné kulturní, společenské i politické dění na vlnách Českého rozhlasu Hradec Králové. Slyšet je můžete v 6:50 hodin.

autor: VS
Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.