Václav Souček: Půl melounu

Půl melounu – pardon, to bylo lidově … půl milionu denně prý nás přijde jednání Poslanecké sněmovny. Věř tomu, kdo chceš, na ověřování takového údaje ze tří nezávislých zdrojů těžko hledat jak zdroje, tak sílu.

Jen se nechce věřit očím, když za řečnickým pultíkem překypí horké ode dna. Exministr a stávající ministr financí, spořádaně působící bok po boku u stolku zpravodajů, si za mikrofonem nemohou přijít na jméno – a když je napadne pádné slovo, nestačíte se divit.
Jednu z invektiv lze vyloučit, nebo potvrdit jednoduchým způsobem: řidiče nejen hromadné dopravy podrobují zaměstnavatelé dechové zkoušce při nástupu směny, ale někdy i namátkově; není rozhodující, zda ve dvanáct, nebo v pět odpoledne.
Naše veřejnost už učinila jistou zkušenost před léty, když se poslanec a ministr - namazaný Francovkou - nevešel do dopravního koridoru. Poslanec a ministr je taky jen člověk,nemusí to být tedy jen Francovkou … a nemusí to být koridor dopravní, nýbrž rozpočtový…

Publicista Václav Souček glosuje současné kulturní, společenské i politické dění na vlnách Českého rozhlasu Hradec Králové. Slyšet je můžete každý den v 6:50 hodin.

autor: VS
Spustit audio