Václav Souček: Remorkér

Na dolním toku Labe jsme v sobotu zírali na věc v našich končinách nevídanou; proti silnému proudu putovalo několik nákladních člunů, jedním remorkérem tažených, a druhým tlačených. Když je Labe splavné, musí to opravdu být nejlevnější způsob nákladní dopravy, zejména pro těžké a rozměrné náklady.

Nato v pondělním tisku zveřejnil lídr vítězné strany odhodlání vládnout bez otálení, třeba i s menšinovou vládou s ministry z řad odborníků, a jako preferenční záležitost prosadit neprodlené navýšení důchodů pro v š e c h n y seniory.

Volební program vítězného hnutí se tak prolnul s tím obrázkem na Labi; pokud nová vláda dokáže jednorázovou valorizaci penzí ufinancovat, dokud není státní kasa opět poloprázdná, podobá se to nasazení silného tlačného remorkéru za soupravu nákladů.

Publicista Václav Souček glosuje současné kulturní, společenské i politické dění na vlnách Českého rozhlasu Hradec Králové. Slyšet je můžete v 6:50 hodin.

autor: VS
Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.