Polský den s Filharmonií Hradec Králové

18. říjen 2012

Již počtvrté se budou moci obyvatelé královéhradeckého regionu v rámci projektu Den zahraniční země s Filharmonií Hradec Králové seznámit s další zemí z poněkud jiného pohledu.

Po dnech Kanady, Lucemburska a Finska, kdy se delegace vedená velvyslancem zúčastněné země sešla na půdě magistrátu, krajského úřadu a biskupství s představiteli města, se s královéhradeckým krajem seznámí zástupci Polské republiky.

Den Polska s Filharmonií Hradec Králové

V čele delegace, která přijede do Hradce Kálové, je chargé d'affaires Velvyslanectví Polské republiky v Praze Marek Minarczuk.

Pokračuje redaktorka Dana Voňková.

V průběhu celodenního programu, který je ve čtvrtek 18. října 2012 od 18:30 hodin přístupný široké veřejnosti, uvede Filharmonie Hradec Králové pod vedením polského dirigenta Jana Jakuba Bokuna díla tří polských autorů: Siwinského Hominibus pro orchestr, Kartowiczův Houslový koncert A dur op. 8 a Lutostawského Koncert pro orchestr.

Hostem večera bude polský houslista Janusz Wawrowski.

Přestože není dopolední a odpolední program otevřený veřejnosti, existuje možnost, jak o něm být aktuálně informován: Český rozhlas Hradec Králové se stal opět hlavním mediálním partnerem Dne Polska a prostřednictvím živých vstupů bude ve svém vysílání informovat posluchače o tom, co se děje na poli hradecko-polského přátelství.

Na vlnách rozhlasu se tak lidé dozvědí, kde se právě delegace nachází, projdou se po kukském hospitalu a zaslechnou třeba i uvítací salvu z děl pevnosti v Josefově.

autor: DV
Spustit audio

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.