Co se stane, když se večer zavřou dveře v rádiu? Přijďte se podívat!

27. květen 2016

Co se stane, když se večer zamknou dveře Českého rozhlasu Hradec Králové? Dozvíte se i vy, pokud přijdete v pátek 27. května 2016 od 19:00 do 23:00 hodin do budovy Českého rozhlasu v Hradci Králové v Havlíčkově ulici. Poprvé v historii dostane široká veřejnost jedinečnou šanci prohlédnout si prostory rozhlasu v neobvyklou hodinu.

Během prohlídky studií se návštěvníci seznámí s nejmodernější digitální technologií a vyzkoušejí si i roli moderátora.

V Radiokavárně bude od 19 hodin pro všechny zájemce připraven program, ve kterém se setkají se svými oblíbenými moderátory a redaktory. Hostem večera bude i známý imitátor Václav Faltus.

Noc v Českém rozhlase Hradec Králové
27. května 2016 od 19:00 do 23:00 hodin.

Zájemci o prohlídku studií se mohou přihlásit na emailu: marketing.hradec@rozhlas.cz nebo na adrese Český rozhlas, Havlíčkova 292, 501 01 Hradec Králové.

Posluchače provedeme po budově, poprvé uvidí přímo i vysílací studio, kde se budou moci vyfotografovat, zkusit si práci moderátora a namluvit také přání do pořadu Písničky od srdce.

Budova bude přístupná od 19:00 do 23:00 hodin. Potom bude už umožněn přístup jen do Radiokavárny, ze které se bude vysílat Noční linka.

Program v Radiokavárně:
19:00 Český rozhlas Hradec Králové se připojuje k Muzejní noci - Lada Klokočníková
19:30 Káva s ředitelem - ředitel Českého rozhlasu Hradec Králové a Českého rozhlasu Pardubice Pavel Kudrna odpovídá na dotazy návštěvníků
20:00 Imitátor Václav Faltus
21:00 Beseda s moderátory pořadů: Karel Sladký, Lada Klokočníková a Zdena Kabourková
21:30 Beseda s moderátory: Lucie Peterková a Romana Pacáková
22:00 Beseda s moderátory: Pavla Kindernayová a Klára Němečková
23:00 Dvouhodinový přímý přenos Noční linky z Radiokavárny za účasti návštěvníků. Moderátor Karel Sladký. Hosté: Pavel Kudrna a Václav Faltus

Noční linka
Také Noční linka z Hradce Králové v rámci celorepublikového vysílání, moderovaná Karlem Sladkým, začne ve 23 hodin a bude poprvé odvysílána z prostředí Radiokavárny v Havlíčkově ulici v Hradci Králové. Tentokrát bude na zajímavé téma: „Noc s rozhlasem a vaše noční zážitky".

Těšíme se na vás!

 Noc v Českém rozhlase Hradec Králové

Noc v Českém rozhlase Hradec Králové se tak připojuje do 9. ročníku Královéhradecké muzejní noci. Během ní budou mít lidé možnost navštívit například Muzeum panenek, expozici parních strojů či Muzeum firmy Petrof. Expozice budou otevřené od 18:00 do 24:00. A například v Muzeu východních Čech si lidé mohou prohlédnout výstavy týkající se královéhradecké pevnosti.

Královéhradecká muzejní noc je součástí celostátního Festivalu muzejních nocí, který se v ČR koná od 20. května do 11. června, podle organizátorů se na letošním ročníku podílí 176 měst.

Spustit audio

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.