Festival Africa Live vás pozve na tento úžasný kontinent!

20. červenec 2015

Přijeďte ve dnech 17. až 26. července 2015 do ZOO Dvůr Králové a zažijte festival Africa Live plný hudebních a tanečních vystoupení, poutavého vyprávění, afrických specialit, afrického umění a nostalgického promítání v letním kině.

Hvězdou festivalu bude oblíbená taneční a hudební skupina IYASA a poprvé v ČR také vystoupí zimbabwské trio vokalistů INSINGIZI. Během festivalu budou slavnostně pokřtěna dvě letošní mláďata nosorožců dvourohých.

Na své si během festival však přijdou i děti díky hravým soutěžím a dovednostním úkolům. Každý den bude pro návštěvníky rovněž připraveno africké tržiště, africký gril, malby keňských kmenů či výstava soch se Zimbabwe, v zoo bude dokonce i sochařka přímo ze Zimbabwe.

Po setmění se vám bude tajit dech při představení ohňové show a milovníci filmů se mohou těšit na promítání v letním kině. Večerní festivalové promítání v amfiteátru je zdarma v rámci vstupu na festival, do zoo nebo na koncert.

Festival Africa Live v ZOO Dvůr Králové nad Labem

Po celých deset dnů budou k vidění i další filmy, a to často jako součást besedy s jejich tvůrci. Představen bude například nový film Olgy Špátové nazvaný Daleko za sluncem, který natočila v Keni. Přímo z Kamerunu dorazí Muž, který sází stromy, k vidění bude i Století Miroslava Zikmunda.

S odbornými přednáškami vystoupí například Miroslav Bobek, ředitel pražské zoo, či Jiří Bálek, ředitel zoo v Ústí nad Labem.

Buben v našem studiu aneb pozvánka na Afrika live festival v ZOO Dvůr Krá1ové nad Labem

Posted by Český rozhlas Hradec Králové on 15. červenec 2015
autoři: DV , Simona Jiřičková
Spustit audio