Knižní čtvrtek aneb Den s knihou a Českým rozhlasem Hradec Králové

17. březen 2016

V čtvrtek 17. března 2016 pro vás připravil Český rozhlas Hradec Králové v rámci akce Březen - měsíc knihy, další tematický den s názvem Knižní čtvrtek aneb Den s knihou.

Po celý den uslyšíte poutavé rozhovory o knížkách, informace z knihoven i z knihkupectví a novinky ze současné literatury.

Napište nám na náš Facebookový profil nebo e-mailem na adresu studio.hradec@rozhlas.cz kdo je váš nejoblíbenější knižní hrdina, jakou literaturu čtete nejraději, nebo co pro vás knihy znamenají a jakou knížku právě čtete. Připraveny jsou pro vás zajímavé knižní ceny!

Knihy jsou přítelem člověka

Kniha je sešitý nebo slepený svazek listů nebo skládaný arch papíru, kartonu, pergamenu nebo jiného materiálu, popsaný, potištěný nebo prázdný s vazbou a opatřený přebalem.

Kniha je též literární práce nebo hlavní oddíl této práce. Kniha publikovaná v elektronické formě se nazývá elektronická kniha (e-kniha) nebo e-book.

Knihovní a informační věda definuje knihu jako monografii pro její rozlišení od periodických publikací jako jsou časopisy nebo noviny.

Osoba se zaujetím pro knihy je označována jako bibliofil nebo knihomil. Člověk s chorobnou touhou psát knihy je označován jako grafoman, s nutkáním vydat vlastní knihu typoman.

Kniha, to je nejlepší přítel člověka. Nic po vás nechce a může vám hodně dát. A řekni mi co čteš a já ti povím kdo jsi.

Knihy - knížky  o.jpg
Spustit audio

E-shop Českého rozhlasu

Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...

Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka

hurvinek.jpg

3 x Hurvínkovy příhody

Koupit

„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka