Projekt 6+1 aneb měníme životní styl s rozhlasem

7. březen 2016

Už jste zaznamenali naši celoroční výzvu 6+1? Možná to je spíš sedm odvážných nebo dokonce sedm statečných - přesněji sedm rozhlasáků, kteří se rozhodli pod vedením doktorky Kateřiny Cajthamlové během roku změnit svůj životní styl, zlepšit zdravotní stav, zkrátka zkrásnět. A proč 6+1?

Protože šestici odvážných, kteří se rozhodli ubrat na hmotnosti, centimetrech a také přidat na sportovních aktivitách, zkrátka změnit svůj životní styl… doplňuje jeden, který chce podobné, ale místo ubraných kilogramů je potřebuje získat a tím i vytrénovat svou postavu.

Podaří se nám to? Tuhle otázku jsem položili i doktorce Kateřině Cajthamlové, která přistoupila na naši hru a rozhodla se jednou měsíčně radit nejen nám, ale také v naší Radiokavárně i všem posluchačům u rozhlasových přijímačů.

PROČ?
Jedním z nejčastějších přání dnešních lidí je zhubnout. Ať už se jedná o 5 nebo 30 kilogramů, shodit na váze a ubrat centimetry objemu si žádá několik zásad. Především zdravou stravu, pohyb a pevnou vůli. Ta je nutná k překonání těžkých začátků s novým životním stylem.

KDY?
V lednu 2016 Český rozhlas Hradec Králové vyhlásil v magazínu o životním stylu ŠARM možnost zapojit se do projektu dvěma způsoby:
A/ zapojit se v pátek 29. ledna, kdy byla hostem Radiokavárny MUDr. Kateřina Cajthamlová, která odstartovala roční projekt "6+1"
B/ posluchači mohou měnit životní styl s rozhlasem na základě rad, které budou dávat odborníci ve vysílání

JAK?
V rozhlasovém týdeníku ŠARM a ve všednodenním proudovém vysílání budeme dávat rady v pravidelných rubrikách a jednou měsíčně pozveme do pátečního vysílání z Radiokavárny Českého rozhlasu Hradec Králové posluchače, kteří se rozhodli hubnout s rozhlasem. A pozveme především hosta, který každý měsíc vyhodnotí snahu posluchačů, dá rady a zodpoví dotazy.

voda, rajče, metr, dieta

KDE?
Kromě nedělního magazínu ŠARM ve všednodenním vysílání ve středu v 9:30 hodin budeme dávat rady odborníků a jednou týdně nepravidelně odvysíláme rozhovory se známými osobnostmi na téma - hubnutí a diety.

KDO?
6+1 pracovníků Českého rozhlasu Hradec Králové zapojených do projektu:
Pavel Kudrna - ředitel Českého rozhlasu Hradec Králové a Českého rozhlasu Pardubice, moderátor
Lada Klokočníková - vedoucí programu Českého rozhlasu Hradec Králové, moderátorka
Kristýna Štanderová - editorka
Klára Němečková - moderátorka
Radek Pulkrábek - zprávař
Tomáš Peterka - vedoucí marketingu
Milan Baják - webeditor

Dietoložka Kateřina Cajthamlová v Radioklubu Českého rozhlasu Hradec Králové
autor: KLO
Spustit audio

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.