Retroměstečko v Pardubicích - zavzpomínejte a laďte náš přímý přenos

1. říjen 2016

Po roce si v Pardubicích přijdou na své milovníci vojenské, policejní a hasičské techniky. Návštěvníci akce s názvem Retroměstečko se vydají do minulosti, čeká je ale i současnost.

Hlavní část akce se koná 1. října v sobotu a 2. října v neděli v bývalých kasárnách T.G.M. na pardubickém Skřivánku. Víkendové akci bude předcházet páteční Plavení Labe u mostu Pavla Wonky v Pardubicích. K vidění tam bude sedmnáctitunový obojživelný transportér PTS-10.

Co bude k vidění v sobotu a v neděli?

  • veteránské kluby, celníci, kluby vojenské historie, kynologové
  • prezentace "dakarských" motocyklů
  • multicar show
  • vězeňská služba české republiky a její akční ukázka – zásah proti vzpouře ve věznici
  • tankodrom, mini-tanky, rallye
  • zábavná hra pro děti, která je provede po stanovištích
  • koncerty, ohňostroj

Děti do výšky 150 centimetrů mají vstup zdarma, pro odrostlejší je vstupné 190 korun, pro starší 65 let 100 korun. Akce začíná po oba dny vždy v 9 hodin. Sobotní program skončí po večerním doprovodném programu ve 23 hodin. V neděli ve 22 hodin.

Český rozhlas nabídne z Retroměstečka hodinové živé vysílání. Nalaďte si nás v sobotu odpoledne po 14. hodině a poslouchejte přímé reportáže moderátorů Jany Kudyvejsové a Miroslava Hrubana. Na místě nebude chybět ani náš propagační stan. Zastavte se u nás, připravili jsme soutěže pro děti a také naše Rozhlasové noviny.

autor: nov
Spustit audio

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.