Živák lázeňský s půvabnými Beruškami!

23. říjen 2014

Dovolujeme si vás pozvat do Lázní Bělohradu a to na veřejnou nahrávku koncertu dívčího folk-tria Berušky. Pokud se rozhodnete seznámit se s touhle kapelou a její muzikou a být účastni veřejné nahrávky, je třeba, abyste se ve čtvrtek 23. října vydali do sálu místních slatinných lázní a tady si od 19:00 užili večer s názvem Živák Lázeňský.

Akci spolopuřádají Městské kulturní středisko Lázní Bělohradu a agentura FOLK ŽIJE!. O natáčení koncertu se postará Český rozhlas Hradec Králové. Záznam potom můžete slyšet ve středu 5. listopadu 2014 od 20:00 na všech regionálních stanicích Českého rozhlasu.

Berušky přes nepříliš vysoký věk jednotlivých muzikantek jsou kapelou, která se na pódiích prezentujících folkovou, country a těmto žánrům příbuznou muziku pohybuje už 16 let. Mají na svém kontě tři autorská CD, koncertují nejen po Čechách ale i v zahraničí (Francie, Polsko, Německo), pořádají svůj vlastní festival a vůbec jsou velmi aktivní.

Šéfkou kapely je kytaristka a zpěvačka Alena Schernstein Vítová, současně i autorka převážné části repertoáru kapely. Její sestra Zuzana Šírová hraje na housle a zpívá. Na trio tuhle téměř rodinou kapelu doplňuje Anička Drábková, hráčka na kontrabas, violoncello či příčnou flétnu, jenž stejně jako obě sestry také výborně zpívá.

Berušky využil jako vokální trio na svém albu Slunečno Jaroslav Samson Lenk a tu a tam je spolu s ním můžete na koncertech zastihnout dodnes.

Tolik něco málo o kapele na jejíž koncert vás ve čtvrtek 23. října 2014 zveme a jak Mirek Ošanec - moderátor večera, tak Berušky se těší, že se s vámi v Lázních Bělohradu a také při vysílání Českého rozhlasu a Studia noc setkají.


Zvětšit mapu
autor: Miroslav Ošanec
Spustit audio

E-shop Českého rozhlasu

Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...

Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka

hurvinek.jpg

3 x Hurvínkovy příhody

Koupit

„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka