Otakar Brousek miluje výtvarné umění, krásu, módu, ale třeba i švestkové knedlíky

7. listopad 2015

Herec Otakar Brousek mladší bude hostem pořadu Návštěva Českého rozhlasu Hradec Králové v sobotu 7. listopadu 2015 po 18. hodině. Otakar Brousek mladší se narodil v roce 1957 v herecké rodině Brousků a pokračuje tak v tradici rodinného hereckého klanu. Jeho otec - Otakar Brousek starší, maminka Luka, sestra Jaroslava i syn Ondřej, jsou rovněž členy tohoto hereckého klanu.

Otakar Brousek mladší vyrůstal v Pražských Dejvicích. Absolvoval hudebně dramatické oddělení pražské konzervatoře a roku 1978 vstoupil do angažmá v kladenském divadle.

Slivovici považuji za všelék. Léčí bolesti v krku i kolena…Otakar Brousek mladší

Za 12 let na tamním jevišti prokázal svou všestrannost. Hrál klasické role světového repertoáru včetně Hamleta, komediální žánr i muzikál. Ze slavných postav světového hudebního divadla nastudoval např. Célestina-Floridora v operetě Mam’zelle Nitouche.

Do Městských divadel pražských přišel v roce 1990, po rozdělení souboru o rok později zakotvil v Divadle ABC a od té doby patří k jeho populárním stálicím. Je jedním z nejvýraznějších pokračovatelů herectví konverzační komedie, tedy žánru, který má na jevišti Divadla ABC silnou tradici.

V divadle ABC se objevuje např. ve hrách Ideální manžel (Sir Robert Chiltern), Tři muži ve člunu a pes (George), Třikrát život (Henri), Únos Sabinek (Karel Bradáček) nebo Žena v bílém (Sir Percival Glyde).

Otakar Brousek mladší

Otakar Brousek si také zahrál v několika českých filmech, jmenovitě např. Hop a je tu lidoop, Svatba upírů nebo v úspěšném filmu Snowboardaci režiséra Karla Janáka.

Jeho hlas je, stejně jako jeho tatínka, velmi ceněný v našem filmovém dabingu.

A je jedna věc, bez které se Otakar Brousek mladší neobejde - je to jeho oblíbený klobouk. Svou pověstnou pánskou pokrývku hlavy nosí už 30 let.

Herec Otakar Brousek ml.

K poslechu pořadu Návštěva v sobotu 7. listopadu 2015 po 18. hodině vás zve autorka Eva Boudová.

Příjemný poslech!

autor: ebo
Spustit audio