Moravák každým coulem, zpěvák Stanislav Hložek, říká: Chyby nás polidšťují!

5. prosinec 2015

Stanislav Hložek přijel do Hradce Králové potěšit své publikum. Zpěvák, který se proslavil s Petrem Kotvaldem a Hanou Zagorovou v 80. letech minulého století hity jako Holky z naší školky nebo Můj čas, oslavil na podzim své 61 narozeniny.

Srdečný Moravák o svém koncertování říká: „Na pódiu jsem zažil velkou řadu úspěchů i trapasů. To je ale normální. Lidé mají rádi, když sem tam uděláte chybu, protože právě to vás před nimi polidšťuje“.

Petr Kotvald pochází z Žatce a tak je uplácaný z piva. Standa Hložek je z Moravy a tak je uplácaný z vína.Hudebník Karel Vágner o kdysi tolik slavné dvojici

Stanislav Hložek nebo také Standa Hložek vystudoval Střední průmyslovou školu stavební ve Zlíně, kde odmaturoval v roce 1974. Ve 2. polovině 80. let studoval novinařinu na Fakultě sociálních věd Univerzity Karlovy v Praze.

Hudbě se začal věnovat už v dětství. V lidové škole umění v Hulíně se učil hrát na klavír a akordeon, v Kroměříži zase docházel na soukromé hodiny zpěvu. V Hulíně byl rovněž členem dětského pěveckého sboru a od 1969 zpíval a hrál v místním tanečním orchestru.

Zpěvák Stanislav Hložek

Během studií na střední průmyslové škole hostoval v několika tanečních orchestrech ve Zlíně, v Brně hostoval s Orchestrem Gustava Broma, s nímž také nahrál své první rozhlasové snímky. První samostatný recitál měl v osmnácti letech v klubu v Holešově.

V roce 1974 se Hložek umístil na druhém místě v soutěži Intertalent. Zpěváky na této soutěži doprovázel Orchestr Karla Vágnera a právě Vágner se stal Hložkovým patronem. Pomohl mu dostat se na vojnu do Armádního uměleckého souboru, později mu nabídl místo v doprovodné kapele Hany Zagorové.

Původním Hložkovým partnerem tu byl Jan Viktorin, kterého však v roce 1981 nahradil Petr Kotvald. Souběžně s angažmá v kapele začali Hložek s Kotvaldem vystupovat i sólově.

Hudební idol 80. let 20. století - Stanislav Hložek - byl hostem Evy Boudové v pořadu Návštěva v sobotu 5. prosince 2015 po 18. hodině.

Příjemný poslech!

autor: ebo
Spustit audio