Pavla Apostolaki žije ve městě dvou kontinentů - v tureckém Istanbulu

19. březen 2016

V sobotu 19. března 2016 po 18. hodině přivítala Romana Pacáková v pořadu Návštěva českou fytoterapeutku, aromaterapeutku, lektorku jógy a publicistku žijící v Turecku Mgr. Pavlu Apostolaki.

Rodačka z Hradce Králové je zakladatelkou metody Medicine Body&Mind, zaměřuje se na prevenci, léčbu onemocnění a nastolení dokonalého zdraví za pomoci přírodní medicíny a jógy.

Je členkou Středomořské asociace pro fytoterapii „Greenhealth" a „L´Association Médicale pour la Promotion de la Phytothérapie".

Pavla Apostolaki pravidelně vystupuje v Českém rozhlase a spolupracuje s Českou televizí.

Přednáší, vede "wellness a spa programy" v lázních a hotelových rezortech, workshopy, kurzy, semináře pro odborný personál i laickou veřejnost.

S jejími články se můžete pravidelně setkávat v časopisech Moje Zdraví, Fitness, Ski Magazín, Meduňka, Lidé a Země a v dalších novinách, časopisech či na internetových portálech.

Křehká zelenooká blondýnka před rokem vyměnila Hradec Králové za Istanbul a do svého rodného kraje teď jezdí jako na výlet či pracovní cestu do zahraničí.

Pavla Apostolaki žije ve městě dvou kontinentů - v Istanbulu

Romana Pacáková pozvala Pavlu Apostolaki do studia, aby se jí zeptala, jak se ocitla domovem v muslimské zemi, jak obstály její představy o životě v Turecku ve srovnání s realitou, které předsudky týkající se života v muslimské zemi jsou zbytečné, jak se cítí v ulicích hlavního města, jak vnímá postavení ženy v turecké společnosti či zda chodí zahalená.

A Pavla Apostolaki pozvání ráda přijala, aby nám představila Istanbul jako moderní kosmopolitní světovou metropoli, kterou v loňském roce navštívilo 12 a půl milionů turistů, kde spolu žijí lidé různých národností a vyznání, kde se kříží různé kultury a tradice.

Poví nám, proč miluje Východní Anatolii, jací jsou turečtí muži, co je dobré vědět, když se ocitnete v Turecku v období ramadánu a jak se jí podařilo najít si tam své místo, přátelé a domov.

Hezký poslech!

autor: jou
Spustit audio