Šlechtický rod Kinsky dal Borgo si váží svých předků, ale nezapomíná ani na svou budoucnost

31. říjen 2016

Nebližší rozhlasová Návštěva je volným pokračováním jistého zářijového dílu, kdy jsme společně drželi palce české parajezdkyni v drezuře Nastasje Vištalové, italské klisně Latě Brandis a italské trenérce s českou modrou krví. Rodem Italka a srdcem Češka Eleonora Kinsky dal Borgo spolu se svým bratrem Franceskem nás tentokrát přivítali na zámku Karlova Koruna v Chlumci nad Cidlinou.

Ohlíželi jsme se za paralympijským Riem de Janeiro, ale převážně i za hlubokou historií rodu Kinských.

Kromě češtiny švitořila v zámeckých komnatách i italština.

Dokladem toho, že Francesko Kinsky dal Borgo si sice váží svých předků, ale nezapomíná ani na budoucnost rodu, je nedávné narození jeho dcery Laury.

Zkrátka a dobře, je toho víc, co stojí za vaši posluchačskou pozornost.

Poslechněte si pořad v audio archivu Českého rozhlasu Hradec Králové a nic podstatného vám neunikne.

Autor pořadu František Mifek se na vás těší.

Hezký poslech!

Rodem Italka a srdcem Češka Eleonora Kinsky dal Borgo spolu se svým bratrem Franceskem přivítali na zámku Karlova Koruna u Chlumce nad Cidlinou Františka Mifka
autor: František Mifek
Spustit audio

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.