Bohužel jedů kolem nás přibývá, říká toxikolog Jiří Patočka, spoluautor knihy: "Doba jedová"

18. listopad 2016

V pátek 18. listopadu pro vás Český rozhlas Hradec Králové připravil od 10:00 další přímý přenos z Radiokavárny v Havlíčkově ulici. Hostem byl prof. RNDr. Jiří Patočka DrSc. - přední český toxikolog, spoluautor knihy: "Doba jedová". Těšíme se na Vás!

Prof. RNDr. Jiří Patočka, DrSc vystudoval Přírodovědeckou fakultu Masarykovy univerzity v Brně. Působí jako profesor toxikologie na Zdravotně-sociální fakultě Jihočeské univerzity v Českých Budějovicích a je emeritním profesorem Fakulty vojenského zdravotnictví Univerzity obrany v Hradci Králové.

Kniha "Doba jedová" nabízí poutavé čtení o tom, kde všude se můžeme setkat se škodlivými látkami. Ať už to jsou tzv. éčka v potravinách a nápojích nebo toxické látky v kosmetice, kterou denně používáme, protože věříme tomu, že je pro nás a naše zdraví prospěšná.

Knížka se dále z velké části věnuje léčivům, potravinovým doplňkům a očkování - věci, které automaticky považujeme, že ochrání naše zdraví.


Oba autoři Anna Strunecká a Jiří Patočka jsou odborníky v daných oblastech toxikologie a biomedicíny, mají dlouholeté teoretické i praktické zkušenosti a jsou mezinárodně uznáváni.

Logo

Jejich zkušenosti s publicistikou a popularizací vědeckých poznatků je v knize zúročeno, neboť je sepsána srozumitelnou a jednoduše pochopitelnou formou.

Věděcké poznatky jsou převedeny na konkrétní případy ze života, takže kniha může sloužit i jako jednoduchý a praktický návod čemu bychom se měli vyhýbat a na jaké látky či triky výrobců si dát pozor.

Řečeno v jedné větě - kniha Doba jedová je praktický pomocník pro každý všední den.

Bohužel jedů kolem nás neustále přibývá a výrobci potravin, kosmetiky a léčiv nám neříkají negativa o svých produktech.

A proto je na nás, abychom jejich triky a nepravdy odhalili a "nezbaštili".

Lebka (ilustrační foto)
autor: luc
Spustit audio