Hradubické špičkování aneb Dva z východních Čech!

12. červen 2015

Hradubické špičkování aneb Dva z východních Čech je marketingově-komunikační aktivita Českého rozhlasu Hradec Králové a Českého rozhlasu Pardubice, která zábavnou a humornou formou využívá „rivalitu" obou měst, kdo je a v čem lepší či jaké jsou vzájemné znalosti o druhém městě.

V týdnu od 8. do 14. června 2015 obě stanice spolupracují ve vysílání, v reportážích porovnávají podobná místa i aktivity osob.

Témata ve všech pravidelných rubrikách jsou laděna do „humorného a přátelského popichování".

Zapojte se i vy do našeho Hradubického špičkování. Když se řekne Hradec Králové, která osobnost se vám vybaví? Kdo je podle vás největší Hradečan?

Na vaše tipy čekáme do pátku 12. června do 16 hodin na adrese: studio.hradec@rozhlas.cz

Pro tři vylosované posluchače jsme připravili trička, pardubický perník a pozvání k prohlídce pardubického nebo hradeckého rozhlasu!

Vysílání reportáží z obou krajů se zaměří na krajská NEJ:

Dobrovolnictví (ilustrační foto)

- Hořické trubičky kontra Pardubický perník
- Areál Kuks kontra Zámek Litomyšl
- Lví Safari kontra Želví Safari
- Sněžka kontra Králický sněžník

Podstatnou aktivitou ve vysílání obou stanic byl v rámci projektu „živé regiony" páteční přenos z Radiokavárny v Hradci Králové mezi 9:00 až 12:00 hodinou.

Pardubický zámek

Za účasti významných osobností obou měst jsme si povídali o veselých i vážných tématech, která obě města spojují:

- o kultuře - zástupci divadel
- o vzdělání - zástupci univerzit
- o sportu - hokejisté extraligových klubů

Prověříli jsme znalosti zástupců sousedských měst v zábavných otázkách. Popasovali jsme se společně ve sportu, kultuře a vědě.

A zvítězil tým Hradce Králové nebo Pardubic? Tentokrát jsme nechali vyhrát hosty z Pardubic!

Přijďte podpořit své město do Rozhlasové kavárny v Havlíčkově ulici v Hradci Králové v pátek 12. června 2015 dopoledne! Živé vysílání moderují Lada Klokočníková a Jitka Slezáková.

Chutná vám víc Pardubický perník, nebo Hořické trubičky? Líbí se vám víc Kuks, nebo Litomyšl? Zašli byste raději do želvího, nebo lvího safari?

Tento týden jsme se na vlnách Českého rozhlasu špičkovali s pardubickými kolegy. Srovnávali jsme sportovní, kulturní i ostatní dění v pardubickém a královéhradeckém kraji.

Hrad Kunětická hora

Hradubické špičkování vyvrcholí megakoncertem na hradě Kunětická hora.

Přijďte slavit s námi 14. června 2015 na další megakoncert tentokrát na hradě Kunětická hora. Od 14:00 hodin postupně vystoupí Zora Jandová s programem Ryba z Havaje, chlapecký sbor Bonifantes, folková skupina Marien, zpěvák Marcel Zmožek a po 17. hodině koncert vyvrcholí vystoupením Jitky Zelenkové s Rozhlasovým Big Bandem Gustava Broma.

14. června 2015 se na vás těšíme na hradě Kunětická hora a z oslav se přihlásíme i v nedělním vysílání Českého rozhlasu Hradec Králové po 17. hodině!

Spustit audio

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.