Kuchař by měl být srdcem restaurace, říká milovník gastronomie Ivan Vodochodský

30. červen 2015

Pátečním hostem Českého rozhlasu Hradec Králové byl v Radioklubu v Havlíčkově ulici 26. června 2015 po 10. hodině kuchař, herec a moderátor, od října 2012 zastupitel Královéhradeckého kraje a od května 2014 člen Rady Českého rozhlasu - Ivan Vodochodský.

Ivan Vodochodský se poslední dobou pohybuje často v Praze, zůstává ale věrný bydlení v Hradci Králové. Vlastní pokoj tu mají i Ivanova dcera a syn, vydávající se částečně po jeho stopách.

„Těšil jsem se, jak se o mě na stará kolena postarají, ale Tereza šla do Brna na magisterské studium - obor divadelní věda. A Vojta se dostal na herectví na DAMU. Pravda, odmalička oba statovali v Klicperově divadle a chodili do slavného souboru Jesličky. Dcera tam i vyučuje a ještě koketuje s kočovnou divadelní společností. Takže vážně hrozí, že se oba budou věnovat herectví," usmívá se šťastný otec.

Kuchyň v bytě má milovník gastronomie Ivan Vodochodský zařízenou v podstatě na profesionální úrovni, ale zase nic tak výjimečného tu, jak sám říká, nemá. Základem je velká lednice, špalek v lince a její ergonomické uspořádání od vyndávání potravin po jejich úpravu.

Vaříme s Habadějem - Indické kuře tanduri

„Když se mě někdo ptá na problémy české gastronomie, tak je jich samozřejmě víc. Hlavní ale vidím v tom, že kuchaři nejsou tím srdcem podniku", říká Ivan Vodochovský.

Jako herec se však Ivan Vodochovský také neztratil. Má za sebou role jak v seriálech - DRUHÝ DECH a ORDINACE V RŮŽOVÉ ZAHRADĚ, tak i ve filmech - KVASKA a CZECH MADE MAN. Vystupoval taktéž v muzikálech TAJEMSTVÍ a GALILEO.

autor: luc
Spustit audio