Na Coolfestu ve Dvoře Králové předvedou vše co umí studenti Mezinárodní konzervatoře Praha

12. červen 2017

V pátek 9. června bude dopoledním hostem Lady Klokočníkové v Radiokavárně v Havlíčkově ulici v Hradci Králové po 10. hodině Galla Macků - sólistka hudebního divadla v Karlíně a vedoucí oddělení muzikálu na Mezinárodní konzervatoři Praha. A nebude sama, společně s ní přijdou i její studenti, kteří jsou v těchto dnech na Coolfestu ve Dvoře Králové nad Labem.

Mezinárodní konzervatoř Praha má mnoho oddělení a během roku v ní vznikne velký počet zajímavých a kvalitních představení a koncertů. Dovednosti studentů můžete během tří dnů shlédnout na náměstí Václava Hanky, v Gymnáziu nebo v aule SŠIS ve Dvoře Králové na studentském festivalu divadla, hudby a tance Coolfest.

Po loňském úspěšném 1. ročníku Coolfestu se i letos vrátí do Dvora Králové nad Labem studentský festival divadla, hudby a tance, který pořádá Mezinárodní konzervatoř Praha ve spolupráci s Hankovým domem.

Od čtvrtka 8. do soboty 10. června 2017 se tak Královédvoráci mohou těšit na třídenní program v podání studentů konzervatoře a pod taktovkou jejich zkušených pedagogů v čele s herečkou Veronikou Žilkovou, ředitelkou festivalu.


Na šesti scénách, mimo jiné na náměstí Václava Hanky, v Hankově domě nebo v prostorách královédvorského gymnázia či Střední škole informatiky a služeb, se diváci mohou těšit na divadelní představení, například Tři sestry a Manon nebo Shakespeare; muzikály Jeptišky, Modroočko nebo Ježíš Kristus, či taneční show a hudební vystoupení všech žánrů.

Připraveny budou také tematicky zaměřené workshopy, které povedou mimo jiné zpěvačka Marcela Březinová či muzikant Ota Balage.

Diváci také budou mít možnost zvolit Popstar Coolfestu - začínající pěveckou hvězdu z řad nejtalentovanějších studentů Mezinárodní konzervatoře Praha. Festival se zapojí také do noci kostelů, která se uskuteční v pátek 9. června.

Studentský festival divadla, hudby a tance Coolfest ve Dvoře Králové nad Labem
autor: KLO
Spustit audio