Vokální soubor Gentlemen Singers je hrdým velvyslancem české sborové školy

22. duben 2016
Regionální scéna

Členové vokálního souboru Gentlemen Singers se sídlem v Hradci Králové byli hosty živého vysílání z Radiokavárny Českého rozhlasu Hradec Králové v Havlíčkově ulici v pátek 22. dubna 2016 po 10. hodině.

Vokální soubor Gentlemen Singers z Hradce Králové je jediným profesionálním mužským oktetem v České republice, vítězem mezinárodních soutěží a pravidelným účastníkem významných festivalů od USA až po Jižní Koreu.

Kromě toho, že soubor od svého vzniku v roce 2003 absolvoval přes 500 koncertů ve dvaadvaceti zemích na čtyřech kontinentech a vydal šest kritikou velmi kladně ohodnocených nahrávek, každoročně v červnu pořádá festival Sborové slavnosti • Czech Choir Festival • Hradec Králové, jehož hlavním cílem je propagace české sborové hudby u nás a prostřednictvím pozvaných špičkových sborů z celé Evropy i v zahraničí.

Nedílnou náplň činnosti souboru tvoří také edukace formou workshopů a master class určených jednotlivcům i celým sborům, při níž členové souboru zúročují vlastní zkušenosti získané díky spolupráci s předními světovými ansámbly, dirigenty, sbormistry a skladateli.

Řeč bude jistě také o jejich spolupráci s Českým rozhlasem Hradec Králové a účasti na slavnostních galavečerech vyhlašování výsledků ankety Českého rozhlasu Šarmantní osobnost roku, které se již stalo prakticky tradicí.

Příjemný poslech!

autor: KLO
Spustit audio