Radek Šejvl poradí co s vašimi financemi. Na cestovním pojištění není dobré šetřit

22. květen 2017

Radioporadna: Radek Šejvl - finanční poradenství - téma: Cestovní pojištění - sportovní, zážitkové a pobytové dovolené v zahraničí. Zajímavá osobnost je hostem radioporadny Českého rozhlasu Hradec Králové každý všední den po 11. hodině.

Užijte si dovolenou bez starostí. S cestovním pojištěním vás nic nezaskočí. Za několik korun denně získáte pojištění léčebných výloh i odpovědnosti za škodu.

Cestovní pojištění by mělo být stálou součástí každé cesty za hranice ČR, ať už soukromé na dovolenou, s cestovní kanceláří nebo pracovní. Ne vždy na vás čekají jen samé příjemné zážitky, ale mohou na vás číhat i různá nebezpečí.

V České republice je například základní zdravotní péče hrazena zdravotní pojišťovnou, v zahraničí byste si ji bez cestovního pojištění museli uhradit sami. Právě proto je zde cestovní pojištění, které vás finančně ochrání v případech, že byste se v cizině dostali do potíží.

prasátko, peníze, spoření, finance

Komerční cestovní pojištění nám v případě vzniku pojistné události pomůže pokrýt náklady s ní spojené. Ať už jsou to náklady na poskytnutí první pomoci, ošetření ve zdravotním zařízení nebo nutná hospitalizace v nemocnici v zahraničí. Pokryty jsou také náklady na léky, či převoz pojištěného do české nemocnice.

Uslyšíte užitečné rady z úst lékařských a dalších odborníků i poutavé vyprávění zajímavých osobností.

Spustit audio