Radioporadna: Veronika Buriánková - nehtová designérka - každý může mít krásné ruce a nehty!

6. únor 2015

Radioporadna - Veronika Buriánková - nehtová designérka, mistryně ČR v nail artu - poradí vám, jak na krásné ruce a nehty - Zajímavá osobnost je Hostem Radioporadny Českého rozhlasu Hradec Králové každý všední den po 11 hodině.

Pokud jste fanoušci krásných upravených nehtů, poslechněte si rozhovor s českou královnou oboru nail art Veronikou Buriánkovou. Vystudovala SOŠ textilní - obor návrhářství oděvů a od roku 2004 se věnuje výhradně modeláži nehtů a nail artu. Od roku 2007 se pravidelně účastní mistrovství v nail artu u nás i v zahraničí a je majitelkou hned několika významných titulů.

Co radí ženám, které se bojí, že se s umělými nehty nenaučí žít v běžném životě? "Nebát se. Začněte s kratší délkou, s jemným designem, abyste se cítily dobře. Hlavně si vyberte kvalitní nehtovou designérku. A jak si na nehty zvyknete, tak je nebudete chtít sundat", dodává s úsměvem Veronika Buriánková - královna českého nail artu.

Zdravé a krásné nehty jsou zpravidla pevné, hladké, bez rýh a vyvýšenin. Nehtové lůžko má růžovou barvu a nehet se leskne. U kořene nehtu je znatelný nehtový měsíček, polokruhová bílá plocha nehtu, nazývaná lunula. Nehtový val a jeho kůžička je neporušený a obklopuje nehet jako ochrana.

Veronika Buriánková - nehtová designérka, mistryně ČR v nail artu - radí v našem Radioklubu jak správně ošetřovat své ruce a nehty.

Správná péče o nehty = pravidelná péče a dodržování několika zásad:

• Nehty jsou vyživovány zevnitř, a proto se na kvalitě a vzhledu našich nehtů odráží především složení stravy, a proto je důležitý pravidelný příjem vysokého obsahu aminokyselin, zinku a biotinu. Tyto látky je nejlepší přijímat přímo ve stravě, eventuálně je můžeme doplnit v tabletové formě.

• Velmi častým problémem jsou suché, lámavé nehty, které špatně dorůstají a nejsou pevné, a proto je velmi důležitá hydratace a také pravidelný pitný režim.

• Aplikace gelových nehtů - přírodní nehty bohužel velmi trpí a navíc při jejich odstranění jsou přírodní nehty přírodní velmi slabé a také trvá delší dobu než odrostou!

• U gelových nehtů se velmi častěji vyskytují nehtové plísně, odborně nazývané onchomykóza. Příčinou jsou zpravidla mezírky nebo vzduchové bubliny mezi nehtem a gelem, do kterých se dostane vlhkost a plíseň nebo infekce. Pomoci může například dostatečný přísun selenu, který aktivuje obranné mechanismy organismu právě proti plísňovým infekcím.

• Snažte se zabránit, aby se Vám pod nehty dostala jakákoliv špína, agresivní saponáty, a proto doporučujeme při práci používat ochranné rukavice.


Uslyšíte užitečné rady z úst lékařských a dalších odborníků i poutavé vyprávění zajímavých osobností. Naším cílem a přáním je přispět k porozumění a k pochopení vzájemných souvislostí.

Spustit audio