Stali jste se obětí trestného činu? Na koho se obrátit? Nebojte se zeptat na svá práva

7. srpen 2017

Stali jste se obětí trestného činu a potřebujete pomoc, informaci,podporu, zastání? Využijte kvalifikované pomoci v poradnách pro oběti trestných činů, které vznikly v rámci projektu „Proč zrovna já?" v rámci středisek Probační a mediační služby.

Poradci z řad zkušených probačních úředníků vám zdarma pomohou orientovat se v jednotlivých fázích trestního řízení, mohou vám pomoci například s podáním trestního oznámení, mohou vám poskytnout informace, jak podat opravný prostředek, (odvolání či stížnost), mohou vám také poskytnout právní informace jak uplatnit nárok na náhradu škody, jak lze trestní věc řešit mimosoudní cestou.

Pracovníci poraden vám také pomohou čelit náročné životní situaci, kterou často a nezřídka doprovází pocit bezmoci, vzteku, psychického zranění, nebo strachu.

Únos, násilí, obrana

V poradnách vám na požádání zprostředkují doprovod k jednání s orgány činnými v trestním řízení a jinými institucemi.

Pokud chcete zůstat v anonymitě a hledáte bezpečné prostředí pro sdílení Vašeho příběhu, pocitů, místo, kde vás přijmou a budou poslouchat, respektovat, navštivte střediska Probační a mediační služby.

Radioporadna: Mgr. Marie Švadlenová a Mgr. Kateřina Marková - Probační a mediační služba. Poradna pro oběti trestných činů. Stali jste se obětí nebo svědkem trestného činu? Poradíme vám, kde získat informace a na koho se obrátit o pomoc při jednání s trestně právními orgány. Nebojte se zeptat na svá práva. Zajímavá osobnost je hostem radioporadny Českého rozhlasu Hradec Králové každý všední den po 11. hodině.

Spustit audio

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.