Brokolicovo-květákový salát (od Růženy Kryštůvkové)
Suroviny: 1 květák, 1 brokolice, sůl, pepř, 2 jarní cibule, natvrdo uvařená vajíčka, 2 lžíce jablečného octa, 4 lžíce olivového oleje, špetka cukru, lžíce pažitky, strouhaný zázvor
Postup:
Květák a brokolici rozdělíme na malé růžičky a vaříme asi 15 minut ve slané vodě, až zelenina změkne. Cibulky nakrájíme na velmi jemné plátky a vejce na kostičky. Ocet smícháme s olejem, cukrem, solí a pepřem a podlijeme pod zeleninu. Před podáváním posypeme zeleninu vajíčkem, pažitkou a zázvorem. Kdo má rád, může přidat ještě bílý jogurt a nakrájenou šunku...
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.
Václav Žmolík, moderátor
Tajuplný ostrov
Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.