Avokádovo-rajčatový salát (od posluchačky Lídy z Krkonoš)
Ingredience: zálivka - 1 lžíce červeného vinného octa, 2 lžičky Dijonské hořčice, 1/2 lžičky soli, 1/2 lžičky oregána, 1/2 lžičky citrónové šťávy, 1/4 lžičky bílého pepře, 1 stroužek česneku, na tenké plátky nebo třený, olivový olej
3 střední rajčata
1 avokádo
Postup:
V misce smícháme zálivku, kterou dáme na chvíli uležet do ledničky...
Rajčata a oloupané avokádo nakrájíme na kostičky, dáme do misky a zalijeme připraveným dresinkem.
Podáváme s opečeným bílým toastem nebo bagetou.
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.
Václav Žmolík, moderátor
Tajuplný ostrov
Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.