Bábovka po babičce 12/3/2005

Suroviny:
3 žloutky
1/2 kostky Hery
20 dkg cukru
25 dkg polohrubé mouky
1/8 l mléka
1/2 prášku do pečiva
1 vanilkový cukr
citrónová kůra
sníh ze 3 bílků

Postup:
Žloutky, tuk a cukr a vanilkový cukr utřeme do pěny, postupně přidáme mouku smíchanou s práškem do pečiva a citrónovou kůrou a mléko a nakonec těsto zlehčíme sněhem z bílků. Těsto nalijeme do vymazané a vysypané formy a upečeme. Do těsta můžeme přidat podle chuti kakao, sušené ovoce, oříšky nebo mandle.

Nejnovější recepty

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.