Barunčiny cookie 24/2/2007
Suroviny:
200 g rostlinného tuku
2 vejce
140 g cukru
1 vanilkový cukr
2 lžičky prášku do pečiva
200 g hladké mouky
2 lžíce instantního kakaa
50 g mandlí
50 g rozinek
100 g čokolády na vaření
Postup:
Tuk rozpustíme a necháme zchladnout. Cukr smícháme s vanilkovým cukrem, přidáme tuk a vyšleháme do pěny. Přidáme mouku smíchanou s práškem do pečiva, vejce a ostatní suroviny a dobře promícháme. Těsto klademe lžičkou na plech vyložený papírem na pečení a pečeme v troubě předehřáté na 200 stupňů Celsia asi 10 minut.
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor
Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.