Borůvkový perník od paní Přibylové z Bystrého 10.7.2004
Suroviny:
1/2 kg hladké mouky
25 dkg cukru krupice
1 vejce
1 prášek do pečiva
3 lžíce tuku
citrónová kůra
mletý hřebíček
polévková lžíce skořice
mléko podle potřeby
2 lžíce kakaa
Postup:
Z uvedených surovin vypracujeme těsto a rozdělíme je na dvě placky.
Pekáč vymažeme a vysypeme a opatrně přeneseme první placku.
Na ni dáme silnou vrstvu borůvek, posypeme je cukrem a přikryjeme druhou plackou. Těsto propícháme vidličkou a upečeme.
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor
Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.