Čalamáda 12/9/2009
Suroviny:
1 kg zelených rajčat
1 kg bílých paprik
0,5 kg cibule
1 větší palička česneku
3 g soli
6 feferonek
60 g cukru
10 ml octa
10 ml oleje
2 lžíce plnotučné hořčice
Postup:
Rajčata, papriky, cibuli, česnek a feferonky nadrobno nakrájíme, dáme na oleji, přidáme sůl, cukr a ocet a vaříme asi hodinu. Hotovou směs odstavíme, přidáme hořčici, promícháme a plníme do skleniček. Sterilujeme při 80 stupních Celsia asi 30 minut.
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor
3x Karel Klostermann
Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.