České kapustové karbanátky 3/2/2007

Suroviny:
půl hlavičky kapusty
1 cibule
8 dkg anglické slaniny
2 stroužky česneku
15 dkg mletého vepřového masa
2 vejce
olej
sůl
pepř
majoránka
strouhanka

Postup:
Kapustu rozebereme, listy vložíme do vroucí osolené vody a necháme je 8 minut povařit. Kapustu vyjmeme a necháme okapat. Na oleji osmahneme pokrájenou anglickou slaninu, přidáme na kostičky pokrájenou cibuli a opečeme. Všechny suroviny smícháme a podle potřeby zahustíme strouhankou. Z hmoty tvarujeme placičky, které smažíme na rozpáleném oleji.

Nejnovější recepty

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.