České svatební koláče 25/6/2005
Suroviny:
60 dkg hrubé mouky
4 dkg droždí
1/4 l mléka
1/2 kávové lžičky soli
kůra ze 1/4 citrónu
5 žloutků
8 dkg převařeného másla
8 dkg čerstvého másla
8 dkg cukru
Postup:
Převařené a čerstvé máslo třeme s cukrem a žloutky asi 15 minut, přidáme kvásek a ostatní suroviny a zaděláme těsto jako na buchty. Po upečení máčíme koláče v rozpuštěném másle smíchaném s rumem a obalujeme v moučkovém a vanilkovém cukru.
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor
3x Karel Klostermann
Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.