Cuketová bábovka

Suroviny: 3 hrnky polohrubé výběrové mouky, 1 prášek do pečiva, 2 hrnky jemného krystalového cukru, 2 vejce, hrnek oleje, 2 hrnky strouhané cukety, 1 vanilkový cukr, 1 lžíce kakaa, 50g jemně nastrouhaných oříšků, tuk, mouka na vysypání formy, moučkový a vanilkový cukr na posypání.

Postup:
Do mouky prosijeme prašek do pečiva, přidáme cukr, vejce, olej, nastrouhanou cuketu, vanilkový cukr, kakao, a nakrájené lískové oříšky a zpracujeme ve větší míse. Těsto vlijeme do vymazané a moukou vysypané babovkové formy a v předehřáté formě upečeme.
Vychladlou bábovku vyklopíme a sypeme moučkovým a vanilkovým cukrem.

autor: Zdeňka Kabourková

Nejnovější recepty

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.