Dobrá pomazánka 15/1/2005

Suroviny:
10 dkg žampiónů
1 pomazánkové máslo
1 sýr 70
10 dkg Vysočiny
Vegeta
sůl
pepř

Postup:
Žampióny nastrouháme, podusíme na sádle a necháme vychladnout. Máslo a sýr ušleháme, přidáme žampióny, nastrouhanou Vysočinu a dochutíme Vegetou, solí a pepřem.

Nejnovější recepty

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.