Domácí chléb II. 4/9/2004
Suroviny:
1 kg hladké mouky
4 lžičky octa
2 lžičky kmínu
2 dkg soli
8 dkg kvasnic
1 lžička cukru
vlažná voda podle potřeby (asi 5 dcl)
Postup:
Nejprve si připravíme kvásek, smícháme ho s ostatními surovinami a těsto necháme 1 - 1,5 hod. kynout. Z vykynutého těsta uděláme šišku a necháme ještě asi 20 minut kynout. Chleba pečeme ve vyhřáté troubě 1 - 1,5 hod. a během pečení ho potíráme vodou. Do trouby nezapomeneme dát plechový hrníček s vodou !
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka