Domácí sýrový chléb 4/9/2004
Suroviny:
1/2 kg hladké mouky
3/8 l vlažné vody
2 lžičky soli
2 lžičky kmínu
15 g droždí
30 dkg tvrdého sýra pokrájeného na kostky
Postup:
Ze všech surovin vypracujeme těsto a necháme ho 1,5 hod. kynout. Po vykynutí z těsta uděláme dvě koule a dáme péct do trouby vyhřáté na 175 stupňů Celsia. Během pečení chléb střídavě potíráme vodou a máslem a do trouby nezapomeneme dát plechový hrníček s vodou !
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka